Oefentherapeute Trea Hillebrink “Mijn cliënten waarderen wat ik online bied”

31-01-2013 - Lucy Holl
‘Link tussen overgewicht en artrose verhelderd’, twitterde Trea Hillebrink onlangs. Met de verwijzing erbij naar de website van het Leids Universitair Medisch Centrum.
 
Ze is oefentherapeut Cesar en mag graag interessant nieuws onder de aandacht van andere behandelaars en van cliënten brengen. “Ik heb via sociale media veel kennis en contacten opgedaan.”
 
@toptherapie is de naam waaronder Trea Hillebrink haar tweets met grote regelmaat de wereld instuurt. Ze is eigenaar van Oefentherapie-Zaanstad in Zaandam en zit dit jaar 25 jaar in het vak. De zorgverzekeraars Agis, Achmea en Menzis kenden haar praktijk de titel ‘Pluspraktijk’ toe. Het is daarmee de eerste reguliere oefentherapiepraktijk van Nederland die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Mensen waarderen haar behandelingen hoog op www.zorgkaartnederland.nl.
 
Missie erbij
Trea Hillebrink is stap voor stap meer online gaan doen. Het begon met een vrij statische website. Ze gaf wat simpele informatie aan haar cliënten waarvoor ze bij haar terecht konden en hoe haar praktijk te vinden was. “In 2010 werden we Pluspraktijk en in de aanloop daarheen heb ik mijn site sterk verbeterd. Ik heb bijvoorbeeld veel informatie toegevoegd over mijn missie, mijn specialismen en allerlei ziektebeelden.”
 
Online discussiëren
“Ik heb een profiel aangemaakt op LinkedIn en ‘ontmoet’ daar collega’s uit mijn vakgebied, maar bijvoorbeeld ook artsen en coaches. Ik wijs mensen op nieuwtjes en artikelen, pik interessante links van anderen op. We sparren over onderwerpen. Ik ken veel mensen niet in het echt, maar de discussies zetten me wel aan het denken.”
 
Filmpjes 
Na LinkedIn volgden een Twitter-account en een Facebook-pagina . Trea probeerde het eerst privé uit wat het voorstelde. En ze vroeg aan patiënten wat die op Facebook zouden willen lezen. Nu staat er bijvoorbeeld actuele informatie over zorgverzekeraars op, maar ook YouTube-filmpjes met oefeningen. En ze geeft voorbeelden van goede apps. “Ik schrijf niet veel zelf. Ik verwijs naar bestaande informatie.” Patiënten waarderen wat ze doet. Kijk eens op Facebook, kan ze nu zeggen als mensen oefeningen willen nakijken.
 
Up-to-date blijven
“’Ik begin niet aan die sociale media, dat kost me veel te veel tijd’, hoor ik natuurlijk van sommige collega-praktijkhouders om me heen. Oké, moet je zelf weten, denk ik dan. Die extra tijd valt erg mee. Ik vind het leuk en inspirerend. Het is een goede extra bron om up-to-date te blijven op mijn vakgebied. Ik kan me zo ook profileren richting andere zorgverleners. Oefentherapie–Zaanstad is een innovatieve praktijk en daar hoort die online aanwezigheid bij.”
 
Praktijkplan
Trea Hillebrink schreef onlangs naar aanleiding van een bootcamp bij Je Praktijk Online een online praktijkplan. Dit jaar wil ze onder meer uitzoeken hoe ze ook nieuwe cliënten kan bereiken via sociale media. Als cliënten haar volgen op Twitter of liken op Facebook, zijn het merendeels mensen die haar al kennen.
Sinds kort heeft ze ook een inschrijfformulier op haar website, zodat mensen makkelijk hun vragen kunnen stellen. En dat werkt, mensen gebruiken het. “Afspraken inplannen via de site zou geweldig zijn. Maar daarvoor is de  huidige software niet geschikt. Dat zou geld kosten.”
 
Meerwaarde
Ze onderzoekt graag hoe ze haar praktijk nog verder kan digitaliseren en wat wel en niet past en wel en niet werkt voor haar. “Wat ik doe moet echt meerwaarde hebben voor mijn cliënten. En het moet in mijn budget passen. Ik ben zorgverlener én ondernemer.”
 
In een reeks artikelen interviewen we experts over wat digitalisering in hun praktijk heeft opgeleverd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

Wilt u ook veilig mailen conform de AVG? Wij hebben een special aanbieding van de Cliëntenlogin Mail. Betaalbaar en… https://t.co/YQPuQ0xgtw
1 jaar geleden
Ons privacystatement voor de websites is aangepast aan de nieuwe AVG: https://t.co/IV9S3hicPr
1 jaar geleden
Vanaf vandaag is praktijk voor oefentherapie CesarNatuurlijk Bewegen online met een nieuwe website. https://t.co/9fOacfcMhC
2 jaren geleden