Psycholoog Remko Lingsma “Online en dichtbij: dat is het motto van mijn praktijk”

07-03-2013 - Lucy Holl

De nieuwe praktijkwebsite van Remko Lingsma is nog maar een paar weken live en heeft hem al twee nieuwe cliënten opgeleverd.

Eén is zeer geïnteresseerd in zijn online behandeling. Een ander zag dat Lingsma expert is als het gaat om leren omgaan met homoseksualiteit: die reist nu graag voor de gesprekken naar Lingsma’s praktijk in Ravenstein.

Mooi begin
Oké, anders hadden ze misschien via, via ook wel bij hem terecht gekomen, maar het is toch een mooi begin. Het motto van Lingsma Psychologie is ‘online & dichtbij’. Ervaren psycholoog Remko is op weg naar een blended praktijk waarin hij face-to-face behandelingen én online behandeling nog sterker gemixed aanbiedt.

Digitale mindmap
Elke klant krijgt van hem een behandeling precies op maat: met gesprekken in de praktijk, een opdracht online, even videocontact als het nodig is, samen een mindmap maken met de tablet op schoot, een complete behandeling op afstand… Het kan allemaal, legt hij ook duidelijk uit op zijn nieuwe site.

Expertise is duidelijk
“Mijn oude site gaf wat informatie. Maar wat ik nu heb, is veel informatiever en interactiever. Ik kan laten zien wie ik ben en wat ik bied en waarin mijn specifieke expertise zit. De site is geïntegreerd met Twitter en Facebook. Wat ik op die sociale media plaats, komt automatisch ook op mijn site terecht. Dat is goed voor de actualiteit en zo scoor ik beter in de zoekmachines.”

Tweets
Remko Lingsma (@RemLingsma) twitterde al langer en zet ook dit sociale medium nu heel gericht in. Zijn tweets gaan over interessante bijeenkomsten voor zijn cliënten, over onderzoek dat hij tegenkomt, over beleidsmatige zaken voor vakgenoten. Ik wil graag collega’s op de hoogte brengen van wat ik zie en hoor. We zijn met een stuk of vijftig professionele hulpverleners bezig een regionale coöperatie op te zetten. Het is prettig om ook online met elkaar in contact te staan.”

Realistisch blijven
Remko Lingsma heeft zijn nieuwe site samen met Je Praktijk Online (JPO) opgezet, evenals zijn Facebookpagina plus een digitale nieuwsbrief die regelmatig moet gaan verschijnen. JPO weet wat er in de eerstelijns gezondheidszorg leeft en waaraan kleine praktijken behoefte hebben, vindt Remko. Want er kan van alles digitaal, maar het moet wel realistisch blijven en bij hem passen.

Kritisch meedenken
“Ik kan bijvoorbeeld cliënten zelf online afspraken in laten plannen. Maar dat wil ik nog niet. Ik werk op te veel verschillende locaties en heb ook nog een secretaresse die afspraken inplant. Ik wil wel het heft zelf in handen houden.” Lingsma vond in JPO een partij die kritisch met hem meedenkt over eHealth in zijn praktijk en die praktische ondersteuning biedt. Het sluit aan bij zijn voorkeuren en kennis van ICT.

Mindmaps
Remko Lingsma biedt al zo’n anderhalf jaar online hulpverlening en werkt via videoverbinding, mail en online mindmaps. Beating the Blues is bijvoorbeeld een compleet internetprogramma voor mensen met een depressie: cliënten doorlopen het in eigen tempo, Remko volgt ze en is er voor hulp en advies. Hij ziet ze ook minimaal één keer face to face.

Apart platform
“Voor online therapie wil ik een apart platform waarop cliënten kunnen inloggen. Je Praktijk Online is zoiets aan het ontwikkelen voor zijn klanten. Veiligheid en privacy zijn gegarandeerd. Het lijkt me ideaal om zo’n platform samen met andere therapeuten te gaan gebruiken. Hang er allerlei applicaties aan en iedereen kan het op zijn eigen manier gaan inzetten!” 

www.lingsmapsychologie.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Typ hier jouw bericht:


Naam*
E-mailadres*
Je bericht*
Velden met een * zijn verplicht!
 

Wilt u ook veilig mailen conform de AVG? Wij hebben een special aanbieding van de Cliëntenlogin Mail. Betaalbaar en… https://t.co/YQPuQ0xgtw
1 jaar geleden
Ons privacystatement voor de websites is aangepast aan de nieuwe AVG: https://t.co/IV9S3hicPr
1 jaar geleden
Vanaf vandaag is praktijk voor oefentherapie CesarNatuurlijk Bewegen online met een nieuwe website. https://t.co/9fOacfcMhC
2 jaren geleden