Oefentherapeute Ans Kragten “Cliënten reageren positief op mijn betere online presentatie”

02-06-2016 - LucyHoll

Cliënten hebben alle vrijheid om zelf hun therapeut te selecteren. Dat maakt een goede online profilering des te belangrijker.

Oefentherapeute Cesar Ans Kragten uit Oosterhout (bij Breda) nam daarom haar website flink onderhanden. “Ik bied meer online en cliënten reageren daar erg positief op, merk ik nu al.”

Mond-tot-mondreclame is een goede, ‘ouderwetse’ manier om nieuwe cliënten naar de praktijk te krijgen. Maar een effectieve online presentatie draagt daar ook sterk aan bij, aldus Ans Kragten. Naamsbekendheid en het goed gevonden worden via internet zijn cruciaal.

Zelf wijzigen
Ans Kragten oefent haar praktijk al een jaar of dertig uit en had al jaren een website. “Maar daar kon ik zelf niets aan veranderen. Zelfs als een tarief wijzigde, moest ik mijn webbouwer lastig vallen.”

Gebruiksvriendelijk
Ze pakte het grondig aan. Ze besloot een nieuwe praktijkwebsite te laten bouwen. Met een gebruikersvriendelijk content management systeem eronder, zodat ze makkelijk alle informatie zelf kan plaatsen en veranderen.

Cliëntervaringen
Ans Kragten liet een fris, nieuw logo ontwerpen. Ze koos een duidelijkere praktijknaam: van www.cesaroosterhout.nl werd het www.oefentherapieoosterhout.nl. En ze voegde andere en meer teksten toe. Er staan nu bijvoorbeeld ook cliëntervaringen op. Verder is er informatie over groepslessen en – zeer actueel en nieuw in de praktijk – Oefentherapie-online.

Snel reageren
Je Praktijk Online begeleidde haar bij de hele omslag, zowel technisch als qua content en vormgeving. “De dienstverlening van Je Praktijk Online heb ik ervaren als prettig. Ze denken mee, reiken ideeën aan en reageren snel op vragen.”

Online oefeningen
Nieuwe cliënten kunnen zich nu ook online aanmelden. Als aanvulling op de behandeling in de praktijk biedt Ans Kragten de al genoemde Oefentherapie-online aan. Die is gericht op cliënten met rug- of nek/schouderklachten.

Account aanmaken
Mensen die met de therapie gestart zijn, krijgen een uitnodiging om een account aan te maken. Daarmee kunnen ze inloggen op het ‘Oefentherapie online’-gedeelte. Ze vinden er adviezen, een persoonlijk overzicht van hun specifieke oefeningen en links naar filmpjes. Dat ondersteunt hen bij het oefenen, waar en wanneer ze willen.

Tussentijds contact
Wie vragen heeft, kan ze makkelijk online stellen. Wellicht stuiten cliënten op (nieuwe) problemen met dagelijkse handelingen. Dan is tussentijds contact handig. “Dat online gedeelte maakt mensen meteen beter bewust waarmee ze bezig zijn. Ze kunnen zelf het effect van hun activiteiten en hun vooruitgang zien.”

Eerste reacties positief
Ans Kragten wil nog wel meer met eHealth. Maar ze wil eerst even afwachten hoe de nieuwe site aanslaat. De eerste reacties zijn positief. “De toegevoegde waarde is duidelijk.” 

www.oefentherapieoosterhout.nl

Terug